Petri Hofsté benoemd tot president-commissaris Achmea Bank

Petri Hofsté benoemd tot president-commissaris Achmea Bank

18-05-2015 Hofsté vervangt Erik van de Merwe per mei 2015 als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Bank.

Aantreden Hofsté
Naast de nieuwe functie van Petri Hofsté als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Achmea Bank is zij tevens actief als lid van de Raad van Commissarissen bij Achmea BV, Kas Bank en Fugro. In het verleden was Hofsté onder meer lid van de Raad van Bestuur van Royal Bank of Scotland N.V. en APG.

Raad van Commissarissen
Hofsté volgt met deze benoeming Erik van de Merwe op, die de functie van president-commissaris vanaf 2003 vervulde. Het aftreden van Erik van de Merwe volgde uit het verstrijken van de maximale benoemingstermijn. De Raad van Commissarissen van Achmea Bank bedankt Van de Merwe voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Van de Merwe is nog wel actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Achmea BV.

 

Meer over Petri Hofsté

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

30-06-2021 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is voor de vijfde keer de invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. De Top-100 Corporate Vrouwen laat zien dat meer senior vrouwen een ceo-positie verwerven, maar tegelijkertijd telt de lijst minder jonge aanwas.

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

15-12-2020 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met de meest invloedrijke commissarissen. 2020 is het jaar waarin de macht van de vrouw in de top van de boardroom is bevestigd. Net als vorig jaar (toen voor het eerst ooit) voert een vrouw de lijst aan: Petri Hofsté.

Interview met Petri Hofsté

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

26-05-2021 Auditcommissies moeten helpen bij een herwaardering van weerstandsvermogen en liquiditeitsrisico’s, bepleit viervoudig voorzitter Petri Hofsté. Tegelijkertijd moet de auditcommissie de financiële focus verbreden naar maatschappelijke waardecreatie. Challengen hoort er natuurlijk ook bij. ‘Dat kan best irritant gevonden worden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook