Petri Hofsté benoemd tot president-commissaris Achmea Bank

Petri Hofsté benoemd tot president-commissaris Achmea Bank

18-05-2015 Hofsté vervangt Erik van de Merwe per mei 2015 als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Bank.

Aantreden Hofsté
Naast de nieuwe functie van Petri Hofsté als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Achmea Bank is zij tevens actief als lid van de Raad van Commissarissen bij Achmea BV, Kas Bank en Fugro. In het verleden was Hofsté onder meer lid van de Raad van Bestuur van Royal Bank of Scotland N.V. en APG.

Raad van Commissarissen
Hofsté volgt met deze benoeming Erik van de Merwe op, die de functie van president-commissaris vanaf 2003 vervulde. Het aftreden van Erik van de Merwe volgde uit het verstrijken van de maximale benoemingstermijn. De Raad van Commissarissen van Achmea Bank bedankt Van de Merwe voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Van de Merwe is nog wel actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Achmea BV.

 

Interview met Petri Hofsté

Twee generaties over diversiteit en inclusie

Twee generaties over diversiteit en inclusie

25-05-2022 Hoe kijken twee vrouwen uit verschillende generaties naar de discussie over diversiteit en inclusie? Topcommissaris Petri Hofsté en aankomend topvrouw Rosalien van ’t Foort-Diepeveen over de barrières voor vrouwen en verborgen stereotypen, de noodzaak van nieuw leiderschap en meer vrouwelijke voorzitters als rolmodel en natuurlijk het quotum: ‘Misschien kunnen we het pas in 2050 weer afschaffen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook