Pier Eringa nieuwe president-directeur van ProRail

Datum: 20-01-2015

Pier Eringa nieuwe president-directeur van ProRail

Pier Eringa treedt per 1 april 2015 aan als de nieuwe president-directeur van ProRail. Eringa is nu bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Pier Eringa vervult sinds 2010 de functie van bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, een groot Topklinisch Ziekenhuis met 4.000 medewerkers. Per 1 april 2015 volgt hij Patrick Buck op, die de afgelopen maanden de functie van president-directeur bij ProRail waarnam. Dat deed hij sinds het vertrek van Marion Gout-van Sinderen.


Vertrek Gout-van Sinderen
Vanwege een structuurwijziging bij ProRail besloot Marion Gout-van Sinderen haar functie als CEO van ProRail per 1 juli 2014 neer te leggen.


Hans Alders
De voorzitter van de raad van commissarissen Hans Alders heeft er alle vertrouwen in dat Eringa de samenwerking met NS en de andere vervoerders nog verder gaat verbeteren. ‘Eringa heeft een lange staat van dienst en is een ervaren en veelzijdig bestuurder. Een man van zijn kaliber is nodig om ProRail nog beter te laten presteren in het belang van de reizigers en verladers. Eringa is een verbindend leider die als geen ander weet hoe je verschillende partijen met uiteenlopende belangen bij elkaar brengt.'


 

Mobiliteit
Eringa laat in het persbericht van ProRail weten uit te kijken naar de uitdagingen die hem te wachten staan. ‘ProRail is een prachtig bedrijf dat midden in de samenleving opereert en een belangrijke rol speelt in de mobiliteit van Nederland. Daar waar daadkracht moet samengaan met diplomatie, luisteren en verbinden, liefst in een complexe omgeving, voel ik me het best op mijn plek.’


Lees verder
> Interview met voormalig ProRail directeur Marion Gout-van Sinderen