NS breidt Raad van Bestuur uit

NS breidt Raad van Bestuur uit

07-06-2016 De Raad van Bestuur wordt van drie naar vijf bestuurders uitgebreid om slagvaardiger te kunnen werken.

Uitbreiding
De nieuwe Raad van Bestuur van Nederlandse Spoorwegen zal bestaan uit vijf directeuren. Momenteel bestaat de Raad van Bestuur uit drie bestuurders en heeft NS daarnaast een Executive Committee, waarin acht directeuren plaatsnemen. Volgens NS wordt met de nieuwe strategie gericht op activiteiten die bijdragen aan een beter product voor de reiziger. 'Met deze nieuwe topstructuur wil NS nog meer werken als één bedrijf om betere resultaten te leveren voor onze reizigers', aldus een woordvoerder.

Drie huidige leden
De leden van de Raad van Bestuur krijgen Nederlandse functiebenamingen. Naast president-directeur Roger van Boxtel zijn ook financieel directeur Bert Groenewegen en directeur risicobeheersing Susi Zijderveld lid van de Raad van Bestuur. Zijderveld vervult haar functie sinds 1 februari 2016; Groenewegen zal met ingang van 15 september 2016 aantreden als financieel directeur.

Twee nieuwe functies
De overige twee functies, directeur operatie en directeur commercie en ontwikkeling, moeten nog worden ingevuld. De Raad van Commissarissen van NS is momenteel bezig met de selectie van kandidaten. Naar verwachting zal de Raad van Commissarissen binnenkort twee kandidaten voordragen, die benoemd worden door de Minister van Financiën.

Lees ook
> Nieuwsbericht: Bert Groenewegen wordt CFO NS
> Nieuwsbericht: Engelhardt Robbe weg bij NS
> Nieuwsbericht: Engelhardt Robbe stapt over naar Deloitte
> Nieuwsbericht: Susi Zijderveld in Raad van Bestuur NS
> Nieuwsbericht over het aftreden van president-commissaris Van den Driest
> Nieuwsbericht over het aantreden van CEO a.i. Roger van Boxtel
> Nieuwsbericht over het aftreden van CEO Timo Huges

Interview met Roger van Boxtel

Roger van Boxtel over duurzame ontwikkelingen op het spoor

Roger van Boxtel over duurzame ontwikkelingen op het spoor

12-04-2018 NS-president-directeur Roger van Boxtel is zó trots dat de treinen eerder dan gepland op windenergie rijden, dat hij zich aan een windmolen liet binden en ronddraaien. Dat NS niet in de top-10 van de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) staat, verbaast Van Boxtel: ‘Wonderlijk.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook