Uitreiking Management Scope Corporate Impact Award 2018

Uitreiking Management Scope Corporate Impact Award 2018

11-10-2018 | Beeld: Erwin van Amstel

Op 6 september 2018 werd de Management Scope Corporate Impact Index gepubliceerd, de lijst van Nederlandse bedrijven met de grootste maatschappelijke impact. Op woensdag 10 oktober werd de Management Scope Corporate Impact Award uitgereikt aan de aanvoerder van de lijst, de Volksbank.De Management Scope Corporate Impact Index is tot stand gekomen in samenwerking met Impact Centre Erasmus, Accenture Strategy en Sustainalytics. Irine Gaasbeek, country managing director van Accenture Nederland, overhandigde de Impact Award aan Maurice Oostendorp, ceo van de Volksbank.


De Award werd uitgereikt op een leidinggevendenbijeenkomst van de Volksbank. Tijdens zijn speech op die bijeenkomst zei Maurice Oostendorp over de Award:


'Wat mij ongelooflijk trots maakt is dat onze gezamenlijke inspanning ook buiten onze muren gezien en vooral erkend wordt. En dan doel ik natuurlijk op het feit dat we de lijstaanvoerder zijn van de Management Scope Corporate Impact Index 2018. De lijst met zeer gerenommeerde bedrijven die de grootste positieve bijdrage leveren aan de samenleving, die wij nu aanvoeren. Dat betekent dat de doelen die we nastreven, de keuzes die we hebben gemaakt en de uitvoering die we eraan geven gewaardeerd worden en hebben geresulteerd in een nummer-een-positie én een award. Een award die we met z’n allen hebben verdiend. En dat zie ik als een geweldige aanmoediging om door te gaan op onze weg om het bankmodel om te keren en anders te kijken naar de relatie tussen bank en klant en bank en maatschappij.'


Bij de publicatie van de Impact Index interviewde Management Scope Maurice Oostendorp al over het winnen van de Award, dat is hier te lezen. Bekijk hier de Management Scope Corporate Impact Index 2018.

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Meer opinie

scopist_posts/originals/Essay-nyenrode05v.jpg

Thought leadership gevraagd

Maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe risico’s zoals de klimaattransitie zullen leiden tot ingrijpende systeemveranderingen in ondernemingsbestuur. Jeroen Veldman, associate professor van Nyenrode Business Universiteit komt met een oproep aan bestuurders en commissarissen om in stakeholdercoalities actief mee te werken aan het fundament van een nieuw governancegebouw.

lees artikel
scopist_posts/originals/Essay colliers 2.jpg

Urgent: verduurzaam uw kantoor

Huurders en vastgoedeigenaren zijn zich nauwelijks bewust van de steeds strengere duurzaamheidseisen voor kantoorgebouwen. Inertie blijft niet zonder gevolgen, schrijft Jeroen Bloemers, director marketing & business development van Colliers International.

lees artikel
scopist_posts/originals/Executive-Women04v.jpg

Executive Women Event 2020: topvrouwen in het transformatietijdperk

Leiderschap ten tijde van continue verandering is uitdagend. Leiders moeten de purpose internaliseren en uitdragen en inspelen op disruptieve ontwikkelingen. ‘Vrouwen kunnen vooroplopen in het transformeren van het huidige leiderschapsparadigma.’

lees artikel
Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan
facebook