Uitreiking Management Scope Corporate Impact Award 2018

Uitreiking Management Scope Corporate Impact Award 2018

11-10-2018 Beeld: Erwin van Amstel |

Op 6 september 2018 werd de Management Scope Corporate Impact Index gepubliceerd, de lijst van Nederlandse bedrijven met de grootste maatschappelijke impact. Op woensdag 10 oktober werd de Management Scope Corporate Impact Award uitgereikt aan de aanvoerder van de lijst, de Volksbank.De Management Scope Corporate Impact Index is tot stand gekomen in samenwerking met Impact Centre Erasmus, Accenture Strategy en Sustainalytics. Irine Gaasbeek, country managing director van Accenture Nederland, overhandigde de Impact Award aan Maurice Oostendorp, ceo van de Volksbank.


De Award werd uitgereikt op een leidinggevendenbijeenkomst van de Volksbank. Tijdens zijn speech op die bijeenkomst zei Maurice Oostendorp over de Award:


'Wat mij ongelooflijk trots maakt is dat onze gezamenlijke inspanning ook buiten onze muren gezien en vooral erkend wordt. En dan doel ik natuurlijk op het feit dat we de lijstaanvoerder zijn van de Management Scope Corporate Impact Index 2018. De lijst met zeer gerenommeerde bedrijven die de grootste positieve bijdrage leveren aan de samenleving, die wij nu aanvoeren. Dat betekent dat de doelen die we nastreven, de keuzes die we hebben gemaakt en de uitvoering die we eraan geven gewaardeerd worden en hebben geresulteerd in een nummer-een-positie én een award. Een award die we met z’n allen hebben verdiend. En dat zie ik als een geweldige aanmoediging om door te gaan op onze weg om het bankmodel om te keren en anders te kijken naar de relatie tussen bank en klant en bank en maatschappij.'


Bij de publicatie van de Impact Index interviewde Management Scope Maurice Oostendorp al over het winnen van de Award, dat is hier te lezen. Bekijk hier de Management Scope Corporate Impact Index 2018.

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Meer opinie

scopist_posts/originals/top-100-2019v2.jpg

De opmars van de vrouwelijke c-suite commissaris

Vrouwelijke commissarissen zijn steeds vaker ook bestuurder: ze zijn ceo, cfo, cro of chro én toezichthouder, zo komt naar voren uit de Top-100 Corporate Vrouwen 2019.

lees artikel
scopist_posts/originals/Energietransitie06v.jpg

Voorwaarden voor een geslaagde energietransitie

Het Klimaatakkoord is bijna afgerond en duidelijk is dat het veel kansen te bieden heeft voor investeringen in nieuwe energie. Het akkoord legt terecht de nadruk op het besparen van megatonnen CO2-uitstoot. Er wordt echter vergeten dat het terugdringen van CO2-uitstoot de manier van produceren en consumeren van energie enorm zal veranderen, aldus Stijn van den Heuvel van Vattenfall.

lees artikel
scopist_posts/originals/top-100-2019v2.jpg

Analyse Top-100 Corporate Vrouwen 2019

Annet Aris is de nieuwe invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. De top-10 van de lijst met 100 vrouwen wordt opgeschud door een nieuwe naam die vanuit het niets dit gezelschap weet binnen te dringen. Verder: de ceo-commissaris, bestuurders die een stap terug of opzij doen, en de afwezige millennials.

lees artikel
Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan
facebook