Van Boxtel en Zuiderwijk commissarissen APG

29-09-2015

Van Boxtel en Zuiderwijk commissarissen APG

De Raad van Commissarissen van APG Group heeft een nieuwe samenstelling gekregen door de benoeming van Roger van Boxtel en Claudia Zuiderwijk.

Benoemingen
Claudia Zuiderwijk en Roger van Boxtel zijn benoemd tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van APG Group. De benoemingen zijn vooraf goedgekeurd door de toezichthouders Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Door deze benoemingen bestaat de Raad van Commissarissen van het bedrijf uit de volgende leden: voorzitter Bart Le Blanc, vice-voorzitter Pieter Jongstra, Edith Snoeij, Maes van Lanschot, Roger van Boxtel en Claudia Zuiderwijk.

Claudia Zuiderwijk
Momenteel is Claudia Zuiderwijk voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel en commissaris bij KPN. Zuiderwijk begon haar loopbaan bij IBM en was vervolgens als directeur werkzaam bij PinkRoccade. Tussen 2003 en 2010 vervulde Zuiderwijk de functie van bestuursvoorzitter van Tergooi Ziekenhuizen.

Roger van Boxtel
Van Boxtel begon zijn loopbaan bij de Gemeente Amsterdam en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Vanaf 1994 kwam Van Boxtel voor D66 in de Tweede Kamer en was van 1998 tot 2002 Minister van Grote Steden, Integratie en ICT. Vervolgens vervulde Van Boxtel de functie van CEO bij Menzis en was fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer. Recent nam Van Boxtel de rol van CEO ad interim van NS op zich, nadat Timo Huges in juni 2015 per direct opstapte.

Lees meer
> Nieuwsbericht over het aantreden van Van Boxtel bij NS
> Nieuwsbericht over het vertrek van Timo Huges
> Interview met Roger van Boxtel in Management Scope

 

Meer over Roger van Boxtel

Roger van Boxtel benoemd tot president-directeur NS

Roger van Boxtel benoemd tot president-directeur NS

Roger van Boxtel is benoemd tot president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. 

Van Boxtel langer topbestuurder bij NS

Van Boxtel langer topbestuurder bij NS

Van Boxtel blijft op verzoek van de RvC van NS langer aan als president-directeur tot de komst van een nieuwe president-directeur.

Interview met Roger van Boxtel

Roger van Boxtel over duurzame ontwikkelingen op het spoor

Roger van Boxtel over duurzame ontwikkelingen op het spoor

NS-president-directeur Roger van Boxtel is zó trots dat de treinen eerder dan gepland op windenergie rijden, dat hij zich aan een windmolen liet binden en ronddraaien. Dat NS niet in de top-10 van de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) staat, verbaast Van Boxtel: ‘Wonderlijk.’

Roger van Boxtel: groei van zorg aan banden leggen

Roger van Boxtel: groei van zorg aan banden leggen

De ongebreidelde groei van de zorgsector ligt aan banden. Ziekenhuizen moeten downtunen. Menzis-ceo Roger van Boxtel trapt regelmatig op de rem.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook