Opinie

Overnamestrijd ABN AMRO schijngevecht?

Hoe langer je erover nadenkt, hoe minder de aanstaande verkoop van ABN AMRO kan bekoren. Het zou daarom niet gek zijn als straks de hele operatie wordt afgeblazen.

Lees meer

Wellink: ABN Amro mag in stukken

Hoe het gevecht om ABN Amro ook afloopt, de kans dat de bank ongeschonden uit de strijd komt wordt al kleiner. De Nederlandsche Bank zit daar niet mee.

Lees meer

Nederland 2.0

Nederland kan zoveel beter. Twee keer zoveel, om precies te zijn. Door onnodige regels en verboden laten we de helft van de potentiële economische groei liggen.

Lees meer

Ahold zonder Moberg

Per 1 juli verlaat Anders Moberg Ahold. Vier jaar is de Zweed de baas geweest van een kapotte droom die niet kan worden gerepareerd. Hopelijk besluit de Raad van Commissarissen te doen wat verstandig en onvermijdelijk is: opsplitsen.

Lees meer

Morele fraude van Groenink

Gastauteur Henk Willem Smits:De verkoop van LaSalle door ABN Amro bleek tijdens de aandeelhoudersvergadering een gifpil, een beschermingswal van het bestuur om haar zin door te drijven. Als daar geen wetgeving tegen is, zou die er moeten komen.

Lees meer

Criticaster nieuwe CPB-directeur?

Coen Teulings wordt de nieuwe directeur van het Centraal Planbureau, schrijft de Volkskrant. Dat zou een verassende keuze zijn van het Kabinet, want de econoom geldt niet bepaald als een warm pleitbezorger van het Planbureau.

Lees meer

Angstige commissarissen

Toezichthouders stappen liever op dan dat ze de discussie aangaan met bestuurders. De angst voor aansprakelijkheid speelt hierbij een rol. Commissaris van het jaar 2005: Aad Jacobs. Uit onderzoek van Elan/Management Scope en het consultancybureau ConQuaestor blijkt dat conflicten tussen commissarissen en bestuurders in 44 procent van de gevallen worden 'opgelost' door persoonlijke wijzigingen in de raad van commissarissen en slechts in minder dan dertig procent door overleg.

Lees meer

President Bush voor alternatieve energie

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. President Bush die de grote olieconsumptie altijd een Amerikaans voorrecht noemde, wil opeens vol in de alternatieve energie. Genoemde reden: Amerika wil 70 % minder olie uit het onstabiele Midden Oosten importeren in 2025. Maar de echte reden is te lezen in een rapport van zijn eigen ministerie van Energie. Maar dat wordt goed verborgen gehouden. De Scopist heeft het rapport wel te pakken gekregen.

Lees meer

De Holleeder val

Willem hield ervan om de bloempjes te plukken aan de rand van het ravijn.' Een oud-zakenpartner van de geliquideerde betonbaron Willem Endstra legde mij dezer dagen nog een keer uit waarom een ogenschijnlijk verstandige man als Willem Minne Endstra in zaken kon gaan met Willem Holleeder.

Lees meer

Goudprijs al jaren gemanipuleerd

De goudprijs wordt al jaren kunstmatig laag gehouden. Door het dumpen van goud uit de nationale voorraden van de centrale banken. Maar deze manipulatie is nu niet meer vol te houden. Credit Agricole publiceerde deze week een onthutsend rapport hoe het internationale goudspel in elkaar zit.

Lees meer

Meer opinie

Jun
Mei
Apr
Mrt
Feb
Jan
Dec
Nov
Okt
Sep
Aug
Jul
facebook