Marc Boumans

Marc Boumans

Partner bij First Consulting


Personalia

Naam: Marc Boumans

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Huidige functies Marc Boumans

Loopbaan Marc Boumans

  • 2009 - 2016 Diverse functies, Achmea
  • 2001 - 2008 Diverse functies, IBM Nederland B.V.
  • 2000 - 2001 Financial Consultant, Organon
  • 1998 - 2000 Service & Project Manager, ABP

Opleiding Marc Boumans

  • 1994-1999 Bedrijfseconomie, Universiteit van Maastricht

Essays door Marc Boumans

De kunst van het transformeren

Hoe vlieg je digitale transformatie aan en hoe laat je nieuwe artificial intelligence-technologie het beste landen in de bestaande processen? De crux is om al bij de start te werken met ‘the end in mind’, adviseert Marc Boumans van First Consulting. Hoe dan ook moeten organisaties voorsorteren op een toekomst met een hybride personeelsbestand.

scopist_posts/originals/Analyse-First03v.JPG

Over de rol van de coo bij innovaties

Moonshots, startups, experimenten, pilots: snel innoveren is de primaire driver voor bedrijfscontinuïteit. Het is essentieel dat innovaties vlot tot stand komen, maar dan? De ‘landingszone’ van succesvolle innovaties is het werkgebied van de coo. Zo zorgt u voor een geslaagde landing van nieuwe ontwikkelingen in de operatie.

scopist_posts/originals/Coo-innovaties08k.jpg
Meer opinie artikelen

Interviews door Marc Boumans

magazines_artikelen/Clements05v.jpg

Robin Clements van VodafoneZiggo zoekt steeds proactievere oplossingen

Veel servicemogelijkheden bieden is mooi, maar VodafoneZiggo’s executive director customer operations Robin Clements streeft een hoger doel na: ‘We moeten  toe naar een dienstverlening die zo simpel is dat je als klant helemaal geen hulp nodig hebt.’  Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeert het telecombedrijf jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel en innovatief netwerk. Nooit eerder heeft het verbinden van mensen via het vaste- en mobiele netwerk zoveel betekenis gehad als op dit moment tijdens de coronacrisis. Deze crisis gaat lang duren, en vergt een continu balanceren tussen aan de ene kant zorgen voor een optimale veiligheid voor alle medewerkers en aan de andere kant zorgen dat heel Nederland volledig bereikbaar blijft; met topprioriteit voor ziekenhuizen, de brandweer en andere nooddiensten. Dat lukt de aanbieder van vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten tot nu toe goed. De waarderingscijfers zijn dan ook flink gestegen, constateert Robin Clements.  


Lees verder

2020-05-06 08:00:49

magazines_artikelen/Janse05v.jpg

Mike Janse (DLL) over het standaardiseren van IT en processen

De internationale vendor finance organisatie DLL, actief in meer dan 30 landen, geeft veel vrijheid aan lokale collega’s bij het inrichten van processen en IT- platformen. Coo Mike Janse zet in op digitalisering en standaardiseren. ‘Onze werkwijze heeft ons veel rendement opgeleverd, maar heeft ook geleid tot  een spaghetti van lokale IT-systemen.’ 


Lees verder

2020-05-06 08:00:05

magazines_artikelen/Linden04v.jpg

Ton van der Linden (Achmea): 'Het ordenen van onze IT was een lastige fase'

Veel concerns hikken ertegenaan: ze willen technologie inzetten om de business optimaal te ondersteunen, maar om dat voor elkaar te krijgen moet er een kluwen ‘IT-spaghetti’ ontward worden – en dat kost veel inspanning. Toch loont het de moeite er voortvarend mee aan de slag te gaan, zegt Achmea-cio Ton van der Linden. ‘Je moet er doorheen. Daarna kunnen collega’s in IT en in de business in dezelfde cadans met elkaar optrekken.’


Lees verder

2020-04-08 08:00:37

facebook