Monique Noomen - Greve

Monique Noomen - Greve

Managing director bij Eiffel


Personalia

Naam: Monique Noomen - Greve

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Huidige functies Monique Noomen - Greve

  • 2006 - heden Managing director, Eiffel
  • 2006 - heden Lid raad van advies, Europees Instituut Interim Management Nyenrode EIIM

Loopbaan Monique Noomen - Greve

  • 2004 - 2006 Commercieel directeur, Eiffel
  • 1999 - 2004 Directeur divisie Banken & Verzekeraars, Eiffel
  • 2000 - 2004 Directeur, Eiffel

Opleiding Monique Noomen - Greve

  • Nederlands Recht, Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Overige vermeldingen

Na haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam ging Monique Noomen-Greve aan de slag bij advocatenkantoor Hopkins & Sutter in Chicago. Ook heeft zij ervaring opgedaan in Nederland bij een beleggingsmaatschappij en een gerechtsdeurwaarderkantoor.

In 1999 kwam kwam Noomen-Greve in dienst bij Eiffel. Binnen een tijdsbestek van vijf jaar wist zij op te klimmen van juridisch projectmedewerker tot lid van de algemene Eiffel directie.

Op 1 oktober 2006 werd Monique Noomen-Greve aangesteld als Managing Director bij Eiffel, dienstverlener voor juridische, financiële en procesmatige zaken.

Ten tijde van haar benoeming bij Eiffel zei Monique Noomen-Greve dat ze haar positie als vrouw en moeder, met het oog op haar ambities, absoluut niet ervoer als een beperking.

‘Vrouwen creëren vaak hun eigen plafond. Als je de zaken goed organiseert - en dat geldt voor vrouwen én mannen - dan zijn het niet de omstandigheden die de grenzen bepalen, maar je eigen drive en mogelijkheden.

Trivia

Monique Noomen-Greve is getrouwd en heeft drie kinderen. Naast de passie voor haar gezin houdt ze van hardlopen en tennis.

Noomen-Greve is interviewer voor Management Scope.

Interviews door Monique Noomen - Greve

magazines_artikelen/Beek06k.jpg

Manon van Beek (TenneT): 'Zo laat je een systeemtransitie slagen'

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT is een spin in het web van de transitie naar duurzame energie. Manon van Beek móest gewoon ja zeggen toen zij werd gevraagd als bestuursvoorzitter. Daarmee ging ze juni 2018 een grote uitdaging aan: ‘Duurzaamheid, leveringszekerheid en betaalbaarheid zijn eigenlijk niet in evenwicht te houden. Toch is dat de opgave waar we voor staan.’


Lees verder

2019-06-19 08:00:43

magazines_artikelen/Schelven05k.jpg

Nanette van Schelven maakt de Douane Brexitproof

De Douane heeft de handen vol. In verband met de naderende Brexit moet de overheidsdienst veel extra medewerkers aantrekken. Daarnaast moet er geanticipeerd worden op uitdijende hoeveelheden online bestelde pakketjes. Algemeen directeur Nanette van Schelven maakt de Douane wendbaar: ‘Het is spannend.’


Lees verder

2019-05-16 08:00:27

magazines_artikelen/Meer04k.jpg

Marien van der Meer wil het Antoni van Leeuwenhoek transformeren én kanker de wereld uit helpen

De missie van het Antoni van Leeuwenhoek om van kanker een chronische ziekte te maken betekent een ultieme en letterlijk levensreddende transformatie. Bestuurder Marien van der Meer: ‘Ondernemersdrift overheerst hier. We zien onszelf als cowboys, een tikkeltje eigenwijs. Dat mag ook als je tot de top van kankerinstituten behoort.’


Lees verder

2019-04-11 08:00:16

Monique Noomen - Greve

Interview met Monique Noomen - Greve

In gesprek over succesvol transformeren

Een innerlijke drang om steeds beter te worden: dat is het geheim achter succesvol transformeren, aldus oprichter Ferdi van Dommelen en managing director Monique Noomen-Greve van Eiffel. Dat brengt soms moeilijke beslissingen met zich mee: ‘Je moet een goede balans zien te vinden tussen vernieuwing en behoud.’
 

Gepubliceerd op 09-03-17

Lees artikel
facebook