Monique Noomen - Greve

Monique Noomen - Greve

Commissaris bij Eiffel


Personalia

Naam: Monique Noomen - Greve

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Huidige functies Monique Noomen - Greve

  • 2020 - heden Commissaris, Eiffel
  • - heden Moderator, ELP (European Leadership Platform)
  • - heden Bestuurslid, The Economic Board Arnhem Nijmegen
  • - heden Initiator, DNA (Directie Netwerk Arnhem)

Loopbaan Monique Noomen - Greve

  • 2006 - 2020 Managing director, Eiffel
  • 2004 - 2006 Commercieel directeur, Eiffel
  • 2000 - 2004 Directeur, Eiffel
  • 1999 - 2004 Directeur divisie Banken & Verzekeraars, Eiffel

Opleiding Monique Noomen - Greve

  • Nederlands Recht, Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Overige vermeldingen

Na haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam ging Monique Noomen-Greve aan de slag bij advocatenkantoor Hopkins & Sutter in Chicago. Ook heeft zij ervaring opgedaan in Nederland bij een beleggingsmaatschappij en een gerechtsdeurwaarderkantoor.

In 1999 kwam kwam Noomen-Greve in dienst bij Eiffel. Binnen een tijdsbestek van vijf jaar wist zij op te klimmen van juridisch projectmedewerker tot lid van de algemene Eiffel directie.

Op 1 oktober 2006 werd Monique Noomen-Greve aangesteld als Managing Director bij Eiffel, dienstverlener voor juridische, financiële en procesmatige zaken.

Ten tijde van haar benoeming bij Eiffel zei Monique Noomen-Greve dat ze haar positie als vrouw en moeder, met het oog op haar ambities, absoluut niet ervoer als een beperking.

‘Vrouwen creëren vaak hun eigen plafond. Als je de zaken goed organiseert - en dat geldt voor vrouwen én mannen - dan zijn het niet de omstandigheden die de grenzen bepalen, maar je eigen drive en mogelijkheden.

Trivia

Monique Noomen-Greve is getrouwd en heeft drie kinderen. Naast de passie voor haar gezin houdt ze van hardlopen en tennis.

Noomen-Greve is interviewer voor Management Scope.

Interviews door Monique Noomen - Greve

magazines_artikelen/Unck05v.jpg

Maurice Unck (RET): 'Veranderen kan alleen vanuit de haarvaten'

Algemeen directeur Maurice Unck stoomt openbaarvervoerbedrijf RET klaar om de groeiende reizigersstroom in de Rotterdamse regio te vervoeren. Hij steekt er veel moeite in zijn mensen mee te nemen in alle veranderingen: ‘Soms is een buitenboordmotor nodig, maar uiteindelijk slaag je alleen als de organisatie zelf de transformatie draagt.’  


Lees verder

2020-05-06 08:00:42

magazines_artikelen/Thijssen04v.jpg

Ingrid Thijssen (Alliander): 'Resultaatgerichtheid is essentieel'

Ambitieuze klimaatdoelen zetten de toon voor de transformatie van netwerkbedrijf Alliander. De overstap naar duurzame energie vraagt grote aanpassingen van het ondergrondse energienetwerk én van de organisatie. Scheidend ceo Ingrid Thijssen: ‘We moeten in 10 jaar realiseren wat normaal 40 jaar zou kosten.’  


Lees verder

2020-04-08 08:00:28

magazines_artikelen/Cloosterman03v.jpg

Colette Cloosterman-van Eerd (Jumbo): 'Of de transformatie zou lonen, wisten we niet'

De manier waarop we boodschappen doen, koken en eten is enorm aan het veranderen. Colette Cloosterman-van Eerd, chief customer officer van Jumbo, over de impact van die transformatie op de supermarktketen. ‘We willen graag met de klant meegroeien.’


Lees verder

2020-03-11 08:00:32

Laatste nieuws over Monique Noomen - Greve


Monique Noomen-Greve stopt als algemeen directeur bij EIFFEL

Op 6 februari kondigt Eiffel aan dat Monique Noomen-Greve haar rol als algemeen directeur na ruim twintig jaar neerlegt. Op 1 april 2020 zal zij uit het bestuur stappen en als commissaris toetreden. Gert-Jan Meppelink, voormalig lid van het executive committee van ABN Amro, zal Noomen-Greve opvolgen als algemeen directeur.

Gepubliceerd op 07-02-20

Lees artikel
Monique Noomen - Greve

Interview met Monique Noomen - Greve

In gesprek over succesvol transformeren

Een innerlijke drang om steeds beter te worden: dat is het geheim achter succesvol transformeren, aldus oprichter Ferdi van Dommelen en managing director Monique Noomen-Greve van Eiffel. Dat brengt soms moeilijke beslissingen met zich mee: ‘Je moet een goede balans zien te vinden tussen vernieuwing en behoud.’
 

Gepubliceerd op 09-03-17

Lees artikel
Meer over de functies
Commissaris Bestuurslid
facebook