Telegraaf Media Groep N.V.

  • Beurscode: TMG (Smallcap)
  • Hoofdkantoor Telegraaf Media Groep (TMG): Basisweg 30, 1043 AP Amsterdam
  • Vanaf juli 2014 heeft TMG een nieuwe CEO: Geert-Jan van der Snoek
  • In 1893 lanceerde Telegraaf Media Group voor het eerst het dagblad De Telegraaf
  • In het eerste kwartaal van 2011 daalden de opbrengsten van TMG met 3,6 miljoen naar 136,9 miljoen
  • Omzet Telegraaf Media Groep 2010 592 miljoen. Nettoresultaat TMG 2010 80 miljoen
  • Omzet Telegraaf Media Groep 2009 611 miljoen. Nettoresultaat TMG 2009 69 miljoen

Over Telegraaf Media Groep

Telegraaf Media Groep (TMG) - 3000 medewerkers - bestaat uit drie mediabedrijven: Telegraaf Media Nederland, Keesing Media Group en Sky Radio Group. Alle drie de bedrijven hebben leidende marktposities in dagbladen, magazines, puzzelbladen, on- en offline media en radio. Het concern is de grootste krantenuitgever met de dagbladtitels De Telegraaf, Spits en Metro (in augustus 2012 is Metro Nederland onderdeel van het TMG concern geworden). TMG geeft ook regionale dagbladen en lokale nieuws-en huis-aan-huisbladen uit.

Keesing Media Group is marktleider in puzzelbladen. Het bedrijf ontwikkelt ook digitale spellen. TMG heeft daarnaast een meerderheidsbelang van 87,3% in Sky Radio Group. Sky Radio Group is marktleider onder de commerciële radiozenders, en is actief in digitale mediavormen via (mobiel) internet en in combinaties van mediatypen en in sociale netwerken via dochteronderneming Hyves.

TMG heeft ook internationaal een vinger in de pap: het concern heeft een belang in ProSiebenSat.1 Media AG, een van de grootste Europese radio-en televisiebedrijven (met in Nederland de zenders SBS6, Net5 en Veronica). TMG geeft in België, Frankrijk, Denemarken en Zweden puzzelbladen uit.

Organisatiestructuur Telegraaf Media Groep - TMG

TMG wordt gevormd door een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. De leden van dit laatste orgaan - belast met het toezicht op het gevoerde beleid, organisatiestructuur en het verlenen van advies aan de Raad van Bestuur - worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Telegraaf Media Groep heeft per 1 oktober 2012 een nieuwe managementstructuur doorgevoerd. Dit is volgens het concern noodzakelijk om de transformatie naar een crossmediaal bedrijf te begeleiden.

In de nieuwe structuur van TMG vormt de Raad van Bestuur samen met vijf directieleden van bedrijfsonderdelen het Executive Committee.

0
shares