Crown Van Gelder B.V.

Hier vindt u informatie over Crown Van Gelder B.V. en zijn functionarissen.

  • Crown van Gelder is opgericht in 1896 door Pieter Smidt van Gelder
  • In 1963 werd samengegaan met Crown Zellerbach Corporation
  • Adres hoofdkanoot Crown van Gelder: Eendrachtsstraat 30, 1951 AZ VELSEN-NOORD

Over Crown van Gelder (CVG)

Crown van Gelder (CVG) is een aan de Amsterdamse beurs genoteerde papierproducent. CVG vindt haar oorsprong in 1896 toen het bedrijf in Velsen werd opgericht door Pieter Smidt van Gelder. Destijds was Crown van Gelder producent van krantenpapier. Na de fusie in 1963 met Crown Zellerbach Corporation, het faillissement in 1981, de doorstart in januari 1983 en de beursgang in 1985 is CVG nu producent van houtvrij papier voor grafische in industriële toepassingen.

Met een productiecapaciteit van bijna 220.000 ton papier is Crown van Gelder een middelgrote mondiale partij. Europees gezien is Crown van Gelder binnen haar niche wel een belangrijke producent.

Organisatiestructuur Crown van Gelder

CVG heeft een platte organisatiestructuur, waarin productie en verkoop de leidende afdelingen zijn. Research en development (het ontwikkelen en innoveren van nieuwe houtvrije papiersoorten) wordt voornamelijk met externe partijen geïnitieerd.

Crown van Gelder N.V., de officiële naam van de vennootschap, heeft een tweelaags bestuursstructuur. Naast de eenhoofdige raad van bestuur (Miklas Dronkers) heeft CVG een separate raad van commissarissen. Berry Bemelmans is de voorzitter van de raad van commissarissen.

Bestuurders in het nieuws

facebook