Koninklijke Reesink N.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke Reesink N.V. en zijn functionarissen.

  • Adres hoofdkantoor Reesink: Loskade 6, 7200 AA Zutphen
  • De officiĆ«le oprichtingsdatum is in 1786 wanneer Hendrik Reesink zich inschrijft bij de smidsgilde
  • In 1959 ging Reesink naar de Amsterdamse beurs

Over Reesink

De naam Reesink is afkomstig van de boerenerve Reesink in ‘t Gooij, een buurtschap in de gemeente Hengelo. Hendrik Reesink (1764-1835) werkte als smidsknecht bij Jan Gerritsen in Zutphen, tot zijn baas overleed. Tien maanden na zijn dood trouwde Reesink met de weduwe Gerritsen en kwam zo in het bezit van de smederij. De officiële oprichtingsdatum is in 1786 wanneer Hendrik Reesink zich inschrijft bij de lokale smidsgilde. Naast smidswerk handelt het bedrijf ook in ijzer, ijzerwaren en kolen. Het bedrijf blijft binnen de familie en in 1878 voegt Herman Johan Reesink (1844-1930) de zaak samen met zijn zwager Hendrik Willem Massink (1856-1923) om door te gaan als vennootschap onder de naam H.J. Reesink en Compagnie.  

Naast een groeiend aantal landbouwwerktuigen voegden de compagnons van de onderneming kolomkachels, haarden en fornuizen toe aan het assortiment. Door ruimtegebrek moesten er meerdere pakhuizen gebouwd worden aan de Noorderhaven.  

In 1927 werd de naam veranderd in H.J. Reesink & Co N.V en fuseerden het bedrijf met Van den Berg & Co’s Metaalhandel in Amsterdam.  

In 1959 ging H.J. Reesink & Co N.V. naar de beurs. In 1983 trad de laatste Reesink uit de directie van het voormalige familiebedrijf. Sinds de jaren zestig versterkt het bedrijf haar positie als groothandel in o.a. ijzer, ijzerwaren, landbouwwerktuigen, gereedschappen, buizen, haarden, kachels, wasmachines huishoudelijke artikelen en tuinmeubelen.

In 1968 nam Reesink G.F. Wolters Technische Handelmaatschappij N.V. in Groningen over en in 1969 Leeuwenberg Zonen’s IJzerhandel in Amsterdam. In 1986 ontwikkelde Reesink een franchiseformule voor zaken in ijzerwaren en gereedschappen onder de naam De Vakman en voor grotere detailhandelszaken een tweede formule: Knap-'t-Op.  

In 1989 werd de handelsonderneming in gereedschappen en machines voor de bosbouw Stierman Soest BV overgenomen en in 1992 volgde de overname van Hadva-Koelink BV uit Enschede met de winkelformules Happy Hobby en Plus Klus. Daarnaast nam Reesink in 1995 de technische groothandel in o.a. kogellagers, V-snaren, professioneel gereedschap en installatiematerialen Dutec BV over.  

In 2003 verhuisde Reesink van Zutphen naar Apeldoorn, met uitzondering van Reesink Staal en Reesink Technische Handel.

In 2003 verkreeg Reesink N.V. de titel Koninklijk.

Organisatiestructuur Koninklijke Reesink N.V.

Koninklijke Reesink N.V. is de holdingonderneming en bestaat uit 11 handelsondernemingen. De handelsondernemingen van de Reesink holding leveren een breed assortiment producten.  

Reesink Staal B.V. en Nederlandse Staal Unie B.V leveren walserijproducten. Stalutech Benelux B.V zorgt voor kabeldraagsystemen en montage. De bedrijven Reesink Technische Handel B.V., Jean Heybroek B.V., Stierman B.V., Packo Agri N.V. en Kamps de Wild B.V. leveren tractoren, machines en gereedschappen voor de agrarische en bosbouwsector.  

Safety Centre International B.V. handelt in persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast verleent Reesink Support B.V. diensten met betrekking tot logistiek, F&A, P&O en automatisering. Deze diensten leveren ze alleen aan de broers en zusters binnen de Reesink-groep.   

Reesink Retail B.V. is een handelsonderneming met een breed assortiment voor doe-het-zelvers. En als laatst Interlogica B.V. in Apeldoorn is de centrale dienstverlener voor de Reesink-groep op het gebied van automatisering (ICT), financiën & administratie (F&A) en personeel & organisatie (P&O).

Bestuurders in het nieuws

facebook