Arjan Eleveld

Arjan Eleveld

Managing partner bij Jonathan Warner


Personalia

Naam: Arjan Eleveld

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Huidige functies Arjan Eleveld

  • 2014 - heden Managing partner, Jonathan Warner
  • - heden Internationaal President, Global Alliance for Performance Improvement (GAPI)

Loopbaan Arjan Eleveld

  • 1998 - 2014 Algemeen directeur , LTP
  • 1997 - 1998 Directeur Investor Relations , TNT
  • 1994 - 1997 Regionaal directeur , TNT Post
  • 1989 - 1994 Consultant , Kearney
  • 1983 - 1988 MD Officer/Hoofd Recruitment , Gist-brocades

Opleiding Arjan Eleveld

  • 1975 - 1982 Psychologie, Universiteit van Utrecht
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Arjan Eleveld is managing partner bij Jonathan Warner. Jonathan Warner is een bureau voor leiderschapsadvies voor directies, raden van bestuur en toezichthouders. Eleveld nam het bureau onlangs over van LTP, waar hij voorheen algemeen directeur was.

Arjan Eleveld is tevens internationaal president van Global Alliance for Performance Improvement (GAPI), een wereldwijd samenwerkingsverband van adviesbureaus op het gebied van Human Resources.

Trivia

Arjan Eleveld was als student zeer actief in verschillende sporten. In 1979 was hij stuurman van het eerste Nederlandse bobsleeteam dat aan een internationaal evenement meedeed (Europese kampioenschappen) en in 1980 was hij Nederlands kampioen speerwerpen. Daarnaast deed hij aan tienkamp, parachutespringen en basketbal.

Nog altijd is hij geinteresseerd in sport, maar ook heeft hij interesse in kunst en politiek.

Essays door Arjan Eleveld

Boardroom-dynamics10v.jpg

Karikaturen zijn bedreigend

John Bartels* zuchtte diep. De vergadering van de raad van commissarissen (rvc) was net afgelopen, het zat er weer op. John, de ceo, was toe aan een goed glas wijn, maar voor die tijd zou de directie nog even napraten. Even onder elkaar, want ze hadden nu wel een probleem. Het plan om de afdeling customer service te versterken, mensen aan te nemen en medewerkers te decentraliseren, was gesneuveld.

Boardroom-dynamics9v.jpg

Diversiteit in de raad van commissarissen

Als alles goed gaat, zullen we vanaf 1 januari 2021 een wettelijk vrouwenquotum voor raden van commissarissen (rvc’s) hebben. Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen zijn dan verplicht om vacatures in de raad op te vullen met een vrouw, wanneer het percentage vrouwen onder de 30 procent ligt. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is enthousiast: ‘We schrijven geschiedenis, het old boys network wordt doorbroken’, twitterde zij nadat de Tweede Kamer instemde met het quotum. Sindsdien hebben al diverse commentatoren dat enthousiasme getemperd. Lang niet iedereen bleek even positief.

facebook