Arjan Eleveld

Arjan Eleveld

Managing partner bij Jonathan Warner


Personalia

Naam: Arjan Eleveld

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Huidige functies Arjan Eleveld

  • 2014 - heden Managing partner, Jonathan Warner
  • - heden Internationaal President, Global Alliance for Performance Improvement (GAPI)

Loopbaan Arjan Eleveld

  • 1998 - 2014 Algemeen directeur , LTP
  • 1997 - 1998 Directeur Investor Relations , TNT
  • 1994 - 1997 Regionaal directeur , TNT Post
  • 1989 - 1994 Consultant , A.T. Kearney
  • 1983 - 1988 MD Officer/Hoofd Recruitment , Gist Brocades

Opleiding Arjan Eleveld

  • 1975 - 1982 Psychologie, Universiteit van Utrecht

Overige vermeldingen

Arjan Eleveld is managing partner bij Jonathan Warner. Jonathan Warner is een bureau voor leiderschapsadvies voor directies, raden van bestuur en toezichthouders. Eleveld nam het bureau onlangs over van LTP, waar hij voorheen algemeen directeur was.

Arjan Eleveld is tevens internationaal president van Global Alliance for Performance Improvement (GAPI), een wereldwijd samenwerkingsverband van adviesbureaus op het gebied van Human Resources.

Trivia

Arjan Eleveld was als student zeer actief in verschillende sporten. In 1979 was hij stuurman van het eerste Nederlandse bobsleeteam dat aan een internationaal evenement meedeed (Europese kampioenschappen) en in 1980 was hij Nederlands kampioen speerwerpen. Daarnaast deed hij aan tienkamp, parachutespringen en basketbal.

Nog altijd is hij geinteresseerd in sport, maar ook heeft hij interesse in kunst en politiek.

Essays door Arjan Eleveld

Het executive committee is invloedrijk, maar stelt formeel niks voor

Het executive committee (exco) heeft status verworven als bestuurslaag waar belangrijke beslissingen genomen worden. Invloed is er zeker, maar die is binnen de governance nergens verankerd. Het exco lijkt daarmee slechts een sturingsinstrument van het bestuur, maar er zitten ook voordelen aan de niet-gedefinieerde positie.

scopist_posts/originals/Boardroom-dynamics10k.jpg

De raad van commissarissen verandert radicaal

Door disruptie, exponentiële groei en digitalisering veranderen organisaties en is een nieuwe vorm van toezicht nodig. Ook het toenemend belang van ethiek zet toezicht op scherp. De oplossing is een raad van commissarissen met een andere samenstelling en toekomstvisie, betoogt bestuursadviseur Arjan Eleveld, die hierover spreekt met topexperts. Dat is een hele verandering: ‘Vooral de adviesfunctie wordt belangrijk.’

scopist_posts/originals/JW-essay06k.jpg
Meer opinie artikelen

Interviews door Arjan Eleveld

magazines_artikelen/YCA06k.jpg

Young Captain-award winnaars Rogier Smeets en Dimitri de Vreeze reflecteren op leiderschap

Hoe kijken twee verschillende generaties aan tegen leiderschap in een veranderende wereld en hun persoonlijke groei? Dit dubbelgesprek vertelt de Werdegang van DSM-bestuurslid Dimitri de Vreeze, een van de eerste winnaars in de geschiedenis van de Young Captain Award, en van Rogier Smeets, exco-lid van margarineproducent Upfield en Young Captain 2018. ‘Als middelmatig leider, red je het nu niet meer.’


Lees verder

2019-06-19 08:00:46

magazines_artikelen/Battle07.jpg

Herman Mulder (Nyenrode) versus Paul Koster (VEB)

Welke informatie hebben beleggers nodig om hun verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid te nemen? Koster van beleggersvereniging VEB vindt beschikbare informatie vaak te licht om beslissingen door te laten beïnvloeden, Mulder van het Nyenrode Corporate Governance Instituut (NCGI) denkt dat we veel meer ons voordeel moeten doen met wat we weten.


Lees verder

2017-09-14 08:02:17

magazines_artikelen/Battle-Pheijffer-Karssing05k.jpg

Integriteitsdebat

Belonen versus straffen en vertrouwen versus wantrouwen. Edgar Karssing en Marcel Pheijffer, beiden verbonden aan Nyenrode Corporate Governance Instituut, staan allebei anders in het integriteitsvraagstuk.


Lees verder

2017-05-18 08:00:24

Medebestuurders Arjan Eleveld

  • Jonathan Warner
Arjan Eleveld

Interview met Arjan Eleveld

Robbert Dijkgraaf over leiderschap en de wetenschap

Bezieling, creativiteit en nieuwsgierigheid: organisaties moeten niet alleen naar de cijfers kijken, maar vrije ruimte scheppen voor verkennerswerk en experimenten, aldus professor Robbert Dijkgraaf. Een pleidooi voor verbeelding.
 

Gepubliceerd op 07-03-17

Lees artikel
facebook